Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Regio Nijmegen

Informatie over deze regio.

Regio Nijmegen

Regio Nijmegen; een mooie regio met een geheel eigen karakter; maar hoe zit het met het regelen van een uitvaart in de regio Nijmegen? Wat zijn de mogelijkheden en wie kan ik hiervoor inschakelen? Deze en andere vragen kunt u beantwoorden met behulp van de informatie onder de regio Nijmegen.


Op Afscheidspunt onder de regio Nijmegen/algemene informatie kunt u veel informatie vinden wat er op uitvaart gebied mogelijk is in deze regio. Ook kunt u bedrijven in deze regio vinden en inschakelen om uw persoonlijke wensen in te vullen.  Deze bedrijven zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zodat u eenvoudig de voor u geschikte bedrijven kunt selecteren. Deze informatie is vooral bedoeld voor mensen die in een kort tijdsbestek te maken krijgen met de uitvaart van zichzelf, of de uitvaart van een dierbare. Overigens is deze informatie ook geschikt voor mensen die wonen in de regio Nijmegen, of mensen die de uitvaart graag binnen de regio Nijmegen plaats willen laten vinden. 

Onder de regio Nijmegen worden eigenlijk alle omringende plaatsen rondom Nijmegen bedoeld, inclusief Nijmegen zelf. Denk hierbij aan Wijchen, Beuningen en Bemmel, maar ook kleine plaatsen zoals Ubbergen en Persingen. 

Nijmegen is een zeer oude stad; in de prehistorie was Nijmegen al bewoond. Dankzij de ideale ligging aan een zeer belangrijke rivier, de Waal, was het mogelijk om op hoger gelegen stukjes grond langs de rivier te wonen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het relatief rustig in Nijmegen, maar in 1944 werd een groot stuk van de stad verwoest door geallieerde bommenwerpers. Het duurde wel even voordat de wederopbouw van Nijmegen was gestart. Pas in 1956 was de eerste fase van de wederopbouw klaar. Vele gebouwen zijn hersteld, en er werden moderne aspecten aan Nijmegen toegevoegd zoals een modern winkelcentrum.

Als Nijmeegse is het gebruikelijk om ook in Nijmegen begraven of gecremeerd te worden; echter is dit niet verplicht. Er is dan ook geen regel dat mensen die buiten Nijmegen wonen niet in Nijmegen begraven of gecremeerd mogen worden.

Onder Algemene informatie vindt u onder andere informatie over hoe u een uitvaart in de regio Nijmegen kunt regelen. Ook kunt u via Afscheidspunt verschillende bedrijven vinden die u kunnen helpen door middel van het leveren van goederen en/of diensten. Verder is het mogelijk om specifieke informatie van verschillende instellingen, zoals adressen, binnen de regio van Nijmegen te vinden. Klik op één van de onderstaande categorieën om verder te gaan:

1: Algemene informatie regio Nijmegen
2: Bedrijven in de regio Nijmegen
3: Instellingen in de regio Nijmegen