Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Overledenen transport

Alles over het tussentijds vervoer van de overledene.

Overledenen transport

In het verleden noemde men het overbrengen van een overledene ook wel rouwtransport of overledenen transport. Tegenwoordig is het netter en humaner om dit de overbrenging van de overledene te noemen.

Overbrengen is nodig wanneer de overledene vervoerd moet worden tussen twee locaties. Dit kan bijvoorbeeld vanaf het woonhuis, zorgcentrum of ziekenhuis naar een rouwcentrum zijn. Meestal wordt dit dan bijvoorbeeld toegepast wanneer de overledene opgebaard wordt in een rouwcentrum. Het overbrengen gebeurt veelal met overbrengbussen, maar kan eventueel ook uitgevoerd worden met een rouwauto.

Het is mogelijk om de laatste verzorging van de overledene door een rouwvervoerbedrijf te laten verzorgen. De overledene wordt dan voor- of na de verzorging naar het rouwcentrum/uitvaartcentrum gebracht. Hetzelfde is van toepassing bij bijvoorbeeld een overbrenging van een ziekenhuis naar een woonhuis.

 

U kunt zelf een rouwbus of rouwauto met bestuurder huren binnen uw eigen regio. Hiervoor kunt u op Afscheidspunt een bedrijf vinden. Afscheidspunt bevat verschillende bedrijven binnen uw eigen regio die gespecialiseerd zijn in het overbrengvervoer. U kunt een bedrijf inschakelen door bij Regio's uw eigen regio te selecteren, en vervolgens een bedrijf te kiezen. 

Heeft u vragen? Mail ons gerust, wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.
Ons mailadres: info@afscheidspunt.nl.

Het interieur van een Mercedes Vito overbrengbus: 

 

 

 

rouwbus-2.jpg