Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Zelf regelen

U kunt een uitvaart zelf vormgeven.

Zelf regelen

Hoe kunt u een overwogen keuze maken? Dat kan, als u weet wat er speelt. Anders gezegd wat is er allemaal mogelijk op het gebied van een uitvaart ? En wat past er het beste bij u?

De bovenstaande vragen kunt u beantwoorden door Afscheidspunt te raadplegen. Afscheidspunt informeert u over alle zaken die betrekking hebben op uw uitvaart.

Wat kan ik zelf regelen m.b.t. mijn uitvaart?

In principe kunt u alles zelf regelen. Maar u kunt er ook voor kiezen om maar een gedeelte zelf te regelen. Eigenlijk is alles mogelijk wat er tussenin ligt. Zo kunt u bijvoorbeeld een uitvaartondernemer inschakelen die alles voor u uit handen neemt. Maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het rouwvervoer, de laatste verzorging en de aanschaf van de kist zelf te regelen en voor alle overige zaken zoals het uiteenzetten van de dienst, de afspraak met het crematorium etc. de uitvaartondernemer in te schakelen.

U kunt onder andere zelf:

  • De verzorging, opbaring en de kistlegging regelen met het rouwvervoer bedrijf.
  • Aangifte doen bij de gemeente (Burgerlijke Stand).
  • De verklaring van erfrecht op laten stellen.
  • Een kist/opbaarplank bestellen bij de groothandel.
  • Bloemen bestellen.
  • Een begraafplaats/crematorium benaderen.
  • Rouwkaarten/bedankkaarten maken of bestellen.
  • Eventueel een urn of grafsteen bestellen.

In de volgende menu's onder Zelf regelen wordt uitgebreide informatie gegeven met betrekking tot het zelf regelen van een uitvaart. U vindt onder andere een handig stappenplan als u geconfronteerd bent met een overlijden of u verwacht in de nabije toekomst geconfronteerd te worden met een overlijden. Ook vindt u uitgebreide informatie over de opbaring, het vervoer en de benodigde producten voor het regelen van een uitvaart. U kunt op een van de onderstaande menu's klikken om verder te gaan.

1: Stappenplan: 1e hulp bij overlijden
2: Opbaring
3: Vervoer
4: Benodigde artikelen
5: Overige zaken rondom de uitvaart
6: Veelgestelde vragen
7: Definitielijst vakwoorden
8: Video's uitvaart
9: Wensenlijst
10: Handige links

begraafplaats.JPG