Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Benodigde artikelen

Alles over de benodigde artikelen voor een uitvaart.

Benodigde artikelen

Er zijn diverse artikelen nodig voor een uitvaart. Deze kunt u gemakkelijk zelf bestellen binnen uw eigen regio. Onder de vermeldde bedrijven op Afscheidspunt kunt u de gegevens van verschillende bedrijven vinden. U kunt de vermeldde bedrijven vinden door via Regio's uw eigen regio te selecteren, en vervolgens de gewenste categorie uit te kiezen. Een aantal benodigdheden voor een uitvaart zijn:

  • Een kist
  • Een koeling
  • Verzorgingsartikelen
  • Bloemen
  • Kaarsen en kaarsenhouders
  • Rouw- en bedankkaarten
  • Een geluidsinstallatie
  • Eventueel een grafsteen
  • Eventueel een urn
La Linea grijs.jpg

Een kist

Een grafkist, of netter gezegd rouwkist of uitvaartkist kunt u eenvoudig bestellen. U kunt kiezen uit een ruim assortiment kisten; verschillende materialen, kleuren, maten, ecokisten, en diverse draagbaren.

De kist wordt meestal al direct besteld na het overlijden. In deze kist wordt de overledene soms al opgebaard en in de kist wordt de overledene begraven of gecremeerd.

Een koeling

Om het lichaam van de overledene in de periode tussen het overlijden en de uitvaart in een goede staat te houden wordt het lichaam gekoeld.

Hiervoor worden uitvaartkoelingen gebruikt. De koelingen zijn onder te verdelen in drie categorieën: bed-, kist- en multikoelingen. Meer informatie over deze koelingen kunt u hier vinden.

Soms wordt naast de uitvaartkoeling ook een airco ingezet. Hierdoor wordt de omgevingslucht beter geconditioneerd, waardoor de overledene beter toonbaar blijft.

koeling.jpg
verzorgingsartikelen.jpg

Verzorgingsartikelen

De verzorgingsartikelen worden meestal meegenomen door de verzorger, maar als u de verzorging van de overledene zelf doet, zonder de hulp van een professional, dan heeft u ook verzorgingsartikelen nodig. Deze kunt u gemakkelijk bestellen via de vermeldde bedrijven op deze site.

Bloemen

Bloemen zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt uit verschillende boeketten kiezen, of er zelf een samenstellen. Deze bloemen worden meestal op de kist gelegd, maar worden ook als decoratie bij de uitvaart en/of de opbaring gebruikt.

bloemen-uitvaart-2.jpg
Kandelaar-Cubic-Silver.jpg

Kaarsen en kaarsenhouders

Kaarsen en kaarsenhouders worden ook vaak gebruikt bij een uitvaart. 

 

Rouw- en bedankkaarten

Rouwkaarten worden  voor de uitvaart verstuurd naar de nabestaanden.

In deze kaarten staat dan onder andere de aankondiging van het overlijden,  de dag van condoleance en de dag van de uitvaart.

Na de uitvaart krijgen de nabestaanden meestal een bedankkaartje mee als herinnering aan de overledene.

Naast rouwkaarten en bedankkaarten zijn er ook nog condoleancemappen, anders genoemd condoleanceregisters. Hierin krijgen de nabestaanden de mogelijkheid om de naaste familie van de overledene te condoleren en steun te betuigen. Condoleancemappen zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Hieronder staat  een voorbeeld van een condoleancemap:

rouwkaart_uitvaart.jpg
geluidsinstallatie-uitvaart.PNG

Een geluidsinstallatie

Tijdens de plechtigheid wordt meestal gebruikgemaakt van een geluidssysteem. Deze zal onder andere gebruikt worden om muziek, en eventueel video's af te spelen. Verder zal deze tijdens de gehele plechtigheid ook gebruikt worden in combinatie met een microfoon.

Eventueel een grafsteen

Grafstenen zijn er in allerlei soorten en maten. Binnen de grafstenen kunt u kiezen van wat voor materiaal de grafsteen is gemaakt, wat voor soort grafsteen u wilt hebben, welke kleur de grafsteen moet zijn, welke vorm de grafsteen zal hebben en eventuele opdruk. Ook is het mogelijk om in plaats van een grafsteen een bordje te plaatsen. Verder is het nog mogelijk om een tijdelijk grafmonument te plaatsen.

grafsteen.JPG

Eventueel een urn

Zodra het overgebleven as na een crematie vrijgegeven wordt, kunt u de asresten in een urn bewaren. Ook deze kunt u bestellen via de vermeldde bedrijven bij Afscheidspunt.

In de volgende menu's vindt u informatie over verschillende artikelen met betrekking tot het zelf regelen van een uitvaart:

1: Gangbare artikelen
2: Bijzondere artikelen


Via de vermeldde bedrijven bij Afscheidspunt kunt u al deze artikelen bestellen binnen uw eigen regio. Dit doet u door via Regio's uw eigen regio te selecteren, en vervolgens het gewenste soort bedrijf uit te kiezen.

 

Heeft u vragen? Mail ons gerust, wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.
Ons mailadres: info@afscheidspunt.nl.