Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Bijzondere artikelen

Bijzondere artikelen voor de uitvaart.

Herinneringen

Herinneringen worden vaak gebruikt na de uitvaart als teken dat de nabestaanden nog aan de overledene denken, waarbij dit als herinneringspunt functioneert. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van verschillende soorten herinneringen.

 

Ashangertje
Een ashangertje is een sieraad waarin een beetje as kan worden bewaard. Hiermee kunt u altijd een stukje van de overledene met u meedragen. Dit is een mooie manier om het overgebleven as van de overledene een bestemming te geven.

Gedenksteentje of hangertje
Een gedenksteentje of hangertje wordt gebruikt door nabestaanden als herinnering aan de overledene. Op het steentje of hangertje staat meestal een woord of zinnetje, maar dit kan ook iets heel anders, zoals de vingerafdruk van de overledene zijn. 

As verwerkt in de handafdruk van de overledene
Een aparte en mooie manier om het overgebleven as na de crematie van de overledene te bewaren. As van de overledene wordt verwerkt in zijn of haar eigen handafdruk tussen plexiglas.


Kleiafdruk

De hand, of voetafdruk van de overledene vereeuwigd in klei. Dit wordt heel vaak gebruikt bij kleine kinderen, maar kan ook gebruikt worden na het overlijden van een dierbare.

Askunst
Met behulp van het as van de overledene een kunstwerk maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het as van de overledene vermengen in verf voor een schilderij en de as van de overledene gebruiken om een beeld te maken.


Een tranenzakje

Een tranenzakje is een zakje met een fluwele onderkant, gevuld met een aantal glazen steentjes. (vaak in de vorm van een traan) Deze steentjes staan voor de zorgen die de naasten hadden voor de stervende. De stervende geeft dit aan zijn of haar naaste om te laten zien dat de tranen altijd "gedeeld" kunnen worden.


Foto in
 kristal
De foto van de overledene verwerkt in kristal is een mooie manier als herinnering aan de overledene. Een foto van de overledene wordt door middel van lasering in kristal verwerkt.

Herinneringsbox
De herinneringsbox is een doos gevuld met allerlei persoonlijke eigendommen, foto's en andere herinneringen van de overledene. Dit is een mooie herinnering aan de overledene, zonder dat dit veel hoeft te kosten.

   

As tatoeage
U kunt ervoor kiezen om wat as van de overledene te verwerken in een tatoeage. Hierdoor draagt u uw dierbare altijd bij u, en heeft u een mooie herinnering aan de overleden.

 

Bedrijven in uw omgeving die gespecialiseerd zijn in herinneringsproducten kunt u gemakkelijk vinden via de vermeldde bedrijven op Afscheidspunt. U kunt deze bedrijven vinden door via Regio's uw eigen regio te kiezen en vervolgens op Bedrijven te klikken. Als u hierna op de categorie Herinneringsproducten klikt krijgt u een overzicht van bedrijven binnen uw regio te zien die gespecialiseerd zijn in herinneringsproducten.

bloem-geel.jpg

Rouwbandjes

Rouwbandjes zijn bandjes die het meest voorkomen in de kleuren zwart of wit. Beiden hebben ze een betekenis. Deze bandjes zijn vooral bedoeld voor jongeren die een dierbare kort geleden verloren hebben. 

Het zwarte bandje wordt gebruikt wanneer de jongere in rouw is vlak na het overlijden, en het witte bandje wordt meer gebruikt wanneer de rouwperiode grotendeels voorbij is. Dit bandje symboliseert het denken aan de overledene, dus is dit bandje meer een herinneringsbandje. 

Andere mensen kunnen vaak aan de buitenkant van een kind niet zien dat hij of zij verdrietig is. Dit maakt het gemakkelijker om erachter te komen wat er aan de hand is,
het initiatief tot een gesprek hoeft nu niet meer bij de jongere zelf te liggen. 

Lampionnen of ballonnen oplaten

Wat is er mooier dan op de dag van de uitvaart lampionnen of ballonnen op te laten ter ere van de overledene. Dit is een zeer mooie manier om de overledene een laatste eer te bewijzen.

Lampionnen van een goede kwaliteit geschikt voor de uitvaart kunt u gemakkelijk online verkrijgen. U kunt deze ook laten bedrukken met bijvoorbeeld de naam van de overledene.

Denk zowel aan uw eigen veiligheid als die van de omwonenden als u de lampionnen op gaat laten.

lampionnen.JPG
culinair-diner.jpg

Een culinaire lunch of diner

Vaak wordt bij een uitvaart gebruik gemaakt van koffie/thee en cake. Ook dit kan natuurlijk helemaal anders. Er kan een culinaire lunch of diner gegeven worden waarbij de nabestaanden nog even rustig na kunnen praten en tegelijkertijd kunnen genieten van een heerlijke lunch of diner.

Een fotograaf

Een fotograaf wordt niet vaak gebruikt bij een uitvaart, maar sommige mensen willen dat de uitvaart vastgelegd wordt zodat deze nog lang opnieuw beleefd kan worden.

Een fotograaf kan de uitvaart vastleggen zonder de uitvaart te verstoren. Zo blijft de uitvaart nog lang in de gedachte van de nabestaanden.

Het is ook mogelijk om alles op film vast te leggen, hierdoor kunnen ook mensen die niet bij de uitvaart konden zijn de uitvaart alsnog meemaken of kunt u het verloop van de uitvaart in alle rust nog een keer bekijken.

Een fotograaf kunt u inhuren via Afscheidspunt. Dit kunt u doen door via Regio's uw eigen regio te kiezen en vervolgens naar bedrijven te gaan. Fotografen kunt u vinden onder de categorie Herinneringsproducten.

rouwfotografie.jpg

Bijzondere kisten

Zoveel mensen, zoveel wensen. Op het gebied van uitvaarten gaat dit ook op. Bijzondere kisten, anders gezegd grafkisten, uitvaartkisten of lijkkisten zijn natuurlijk ook verkrijgbaar. Dit kunnen luxe kisten zijn maar ook speciale kisten die gepersonaliseerd zijn. Zoals kisten waarvan de buitenkant van een speciale folie wordt voorzien waarop teksten, afbeeldingen etc. staan die betrekking hebben op het leven van de overledene. Hieronder enkele voorbeelden:

Een uitvaartkist/grafkist/lijkkist bedrukt met de levensloop van de overledene:

Een gouden kist:

Op Afscheidspunt kunt u al deze producten vinden binnen uw eigen regio. U kunt via Regio's bedrijven vinden die gespecialiseerd zijn in het leveren van uitvaartproducten. Dit doet u door via Regio's uw eigen regio te kiezen, en vervolgens bedrijven aan te klikken.

Heeft u vragen? Mail ons gerust, wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.
Ons mailadres: info@afscheidspunt.nl