Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Volgauto vervoer

Alles over het volgvervoer naar de begraafplaats of het crematorium.

Volgauto vervoer

Bij een uitvaart komt het voor dat er bij het vervoer van de overledene naar de begraafplaats, of crematorium, ook wel staatsierijden genoemd, ook volgauto's ingezet worden. Dit wordt volgauto vervoer of volgvervoer genoemd. In deze volgwagens worden de nabestaanden vervoerd. Deze worden ingezet om verschillende redenen:

  • De reis naar de begraafplaats, of het crematorium is te lang om te lopen.
  • Er zijn nabestaanden die slecht ter been zijn.
  • Om een rouwstoet zo veilig, en rustig mogelijk te laten verlopen.
  • Om de nabestaanden niet te belasten met het vervoer naar de begraafplaats of het crematorium.

Er zijn volgauto's in allerlei uitvoeringen. Zo zijn er diverse opties zoals: het merk, de kleur of het aantal personen die erin vervoerd kunnen worden. Merken zoals een Mercedes volgauto en een Cadillac volgauto zijn populair. Deze zijn bijvoorbeeld beschikbaar als zwarte volgauto, grijze volgauto of witte volgauto. 

U kunt zelf een volgauto met bestuurder huren binnen uw eigen regio. Hiervoor kunt u op Afscheidspunt een bedrijf vinden. Op Afscheidspunt vindt u verschillende bedrijven binnen uw eigen regio die gespecialiseerd zijn in het (volg)vervoer met betrekking tot de uitvaart. U kunt een bedrijf inschakelen door bij Regio's uw eigen regio te selecteren, en vervolgens een bedrijf te kiezen. 

Heeft u vragen? Mail ons gerust, wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.
Ons mailadres: info@afscheidspunt.nl.

volgauto.jpg