Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Tiel en Tielerwaard

Informatie over deze regio.

Regio Tiel en Tielerwaard

Tiel ligt in de provincie Gelderland gelegen tussen de Waal, de Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal. De Tielerwaard is deels gelegen in Zuid-Holland en in Gelderland. De Tielerwaard is onderdeel van de Betuwe, gelegen tussen de rivieren de Waal, de Neder-Rijn en de Lek. Plaatsen die onder de regio Tiel en Tielerwaard vallen zijn onder andere: Tiel, Geldermalsen, Ophemert, Waardenburg, Ophemert, Haaften, Herwijnen en Wadenoijen.

Tiel is een van de oudste steden van Nederland, en is ontstaan tussen 850 en 1100. Rond Tiel zijn er diverse bewoningssporen stammend uit de Nieuwe steentijd gevonden. Dit waren onder andere aardewerk, vuursteen en dierlijk bot. Tiel is 3 keer bijna geheel afgebrand in de vroege jaren.

Tiel heeft ook een mascotte genaamd Flipje het fruitbaasje. Dit was een stripfiguur van de voormalige jamfabriek De Betuwe. Er staat een standbeeld van hem in de stad.

De Tielerwaard is een gebied dat in de late middeleeuwen zeer populair was onder de hoge christenen. De Tielerwaard bezitte over een groot aantal kloosters en werd gezien als een plek van geestelijke bezinning. Echter rond 1500 was die populariteit verdwenen onder de hoge christenen en verplaatsten zij zich naar Brabant en Utrecht.

Op afscheidspunt kunt u alle benodigde informatie met betrekking tot het regelen van een uitvaart vinden. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie voor het regelen van een uitvaart in de regio van Tiel en de Tielerwaard. Bovendien is het ook mogelijk om bedrijven en instellingen in uw eigen regio te vinden. Onder Bedrijven kunt u allerlei bedrijven vinden die u kunnen helpen door middel van het leveren van goederen of diensten. Alle bedrijven staan onderverdeeld in diverse categorie├źn om het zoeken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Klik op een van de volgende links om verder te gaan:

1: Algemene informatie Tiel en Tielerwaard

2: Bedrijven in de regio Tiel en Tielerwaard

3: Instellingen in de regio Tiel en Tielerwaard

4: Veelgestelde vragen Tiel en Tielerwaard

5: Definitielijst vakwoorden Tiel en Tielerwaard