Het kruispunt voor een persoonlijk afscheid.

Vervoer op de dag van de uitvaart

Alles over het vervoer van de overledene op de dag van de uitvaart zelf.

Vervoer op de dag van de uitvaart

Lijkauto’s / lijkwagens of netter gezegd rouwauto's zijn bedoeld voor het vervoer van de overledene naar de begraafplaats, of het crematorium. Dit wordt ook wel staatsierijden of rouwvervoer genoemd.

Er zijn verschillende soorten rouwauto's. Zo zijn er verschillende merken zoals een Mercedes rouwauto, een Cadillac rouwauto en een Volvo rouwauto. Verder zijn rouwauto's beschikbaar in allerlei kleuruitvoeringen zoals een zwarte rouwauto, een grijze rouwauto of een witte rouwauto. Bij het kiezen van een rouwauto kunt u zelf beslissen wat voor rouwauto u wilt.

Soms zijn de zij-delen van het achtercompartiment voorzien van glas. Hierbij wordt gesproken van een glasauto. Wanneer er wordt gekozen voor een glasauto valt er veel licht in de auto, en is de kist tijdens het vervoer meestal zichtbaar. Een rouwauto zonder deze toepassing, wordt ook wel landaulette genoemd.
Hieronder vindt u een voorbeeld van een glasauto en een landaulette.

Een glasauto:

Een landaulette:

U kunt zelf een lijkwagen / rouwauto met bestuurder huren binnen uw eigen regio. Hiervoor kunt u op Afscheidspunt het geschikte bedrijf vinden. Op Afscheidspunt staan verschillende bedrijven vermeld binnen uw eigen regio die gespecialiseerd zijn in het rouwvervoer, of staatsierijden. U kunt een bedrijf inschakelen door bij Regio's uw eigen regio te selecteren, en vervolgens een bedrijf te kiezen.

Heeft u vragen? Mail ons gerust, wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.
Ons mailadres: info@afscheidspunt.nl.

rouwauto.jpg